Ako dokáže Metal Detox pomôcť s čistením vlasov od kovov

Miera obsahu kovov vo vlasoch sa líši v závislosti od kvality vody na mieste kde žijeme a od poréznosti vlasov. Dokonca aj tá najčistejšia voda môže byť plná kovových častíc. Dôvodom je erózia, ktorú spôsobuje voda vo vodovodnom potrubí. S každým ďalším umytím sa tieto kovové častice hromadia vo vnútri vlasového vlákna.

Čím väčšia je poréznosť vlasového vlákna, tým dochádza k väčšiemu hromadeniu kovov, pretože vlasové vlákno sa správa ako hubka. Vysoká hladina kovov vo vlasoch predstavuje nebezpečenstvo počas služby farbenia, balayage a zosvetľovania.

V tomto článku sa pozrieme na to ako vplývajú kovy na vlasy, ako vlasy vyčistiť od kovov a prečo je rada Metal Detox od značky L’Oréal Professionnel dokonalým prostriedkom pre vyčistenie vlasov od kovov, zníženie rizika lámania vlasov a zaručenie farebných výsledkov v salóne.

Ako dokáže Metal Detox pomôcť s čistením vlasov od kovov

Ako kovy vplývajú na vlasy?

Kovy môžu ovplyvniť vaše vlasy rôznymi spôsobmi, v závislosti od typu kovu, koncentrácie a trvania expozície.

Niektoré kovy, najmä tie, ktoré sa nachádzajú vo vode, ako je železo, meď a mangán, môžu spôsobiť zmenu farby vlasov. Napríklad meď môže dodať vlasom zelenkavý odtieň, zatiaľ čo železo môže spôsobiť červenkasté alebo oranžové odtiene.

O kovoch ako olovo a ortuť je známe, že sú toxické a môžu poškodiť vlasové folikuly, čo vedie k suchým, krehkým vlasom, ktoré sú náchylné na lámanie.

Kovy sa môžu časom nahromadiť na vlasovom stvole, čím sa vytvorí nános, ktorý vlasy zaťažuje a zanecháva matný vzhľad bez lesku.

Niektorí ľudia môžu mať alergické reakcie na určité kovy, čo vedie k podráždeniu pokožky hlavy, začervenaniu, svrbeniu a dokonca k vypadávaniu vlasov.

Dlhodobé vystavenie niektorým kovom môže zmeniť štruktúru vašich vlasov, takže budú hrubé, drsné alebo náchylnejšie na krepovatenie.

Kovy ako hliník môžu oslabiť vlasový stvol, čím sa stáva náchylnejším na poškodenie stylingovými nástrojmi, chemickými úpravami a environmentálnymi faktormi.

Zatiaľ čo priamy vplyv kovov na rast vlasov nie je podrobne študovaný, niektoré kovy, najmä tie s toxickými vlastnosťami, môžu narušiť cyklus rastu vlasov a prispieť k vypadávaniu vlasov.

Aké sú zdroje kovov a ako sa dostávajú do vlasov?

Kovy sa môžu dostať do vašich vlasov z rôznych zdrojov.

Voda z vodovodu môže obsahovať stopové množstvá kovov, ako je železo, meď, mangán a zinok. Tieto kovy môžu pochádzať z prírodných zdrojov v životnom prostredí alebo z korózie vodovodných potrubí.

Niektoré výrobky na starostlivosť o vlasy, najmä tie, ktoré obsahujú kovové farbivá alebo pigmenty, môžu do vlasov vnášať kovy. Okrem toho niektoré stylingové produkty, ako sú laky na vlasy, gély a peny, môžu obsahovať stopové množstvá kovov ako prísady alebo kontaminanty.

Kovy zo znečistenia ovzdušia, priemyselných emisií a výfukových plynov vozidiel sa môžu usádzať na vlasoch, keď ste vonku. To platí najmä vtedy, ak žijete v mestských alebo priemyselných oblastiach s vysokou úrovňou znečistenia.

Chlórované bazény môžu obsahovať kovy, ako je meď, železo a mangán, ktoré sa pri pravidelnej expozícii môžu hromadiť na vlasoch.

Kovové sponky do vlasov, pinetky a vlásenky môžu priviesť kovy do vlasov priamym kontaktom.

Ľudia, ktorí pracujú v odvetviach zahŕňajúcich spracovanie kovov, výrobu alebo zváranie, môžu byť vystavení vyšším úrovniam kovov, ktoré sa potom môžu preniesť do vlasov kontaktom alebo časticami prenášanými vzduchom.

Minimalizácia vystavenia týmto zdrojom a podniknutie krokov na odstránenie kovov z vlasov môže pomôcť zachovať ich zdravie a vzhľad.

Metal Detox čistenie vlasov

Ako na čistenie vlasov od kovov?

Účinky kovov na vaše vlasy sa môžu pohybovať od kozmetických problémov, ako je zmena farby a suchosti, až po vážnejšie problémy, ako je poškodenie vlasových folikulov a podráždenie pokožky hlavy. Minimalizácia vystavenia kovom a podniknutie krokov na ich odstránenie z vlasov môže pomôcť zachovať ich zdravie a vzhľad.

Ak chcete minimalizovať negatívne účinky kovov na vlasy, zvážte nasledujúce opatrenia:

  • Na zníženie obsahu kovov vo vode z vodovodu použite vodný filter alebo filter sprchovej hlavice.
  • Vyhnite sa vlasovým prípravkom, ktoré obsahujú ťažké kovy alebo agresívne chemikálie.
  • Po kúpaní v bazénoch ošetrených chlórom si vlasy dôkladne opláchnite, pretože chlór môže reagovať s kovmi vo vode a vytvárať zlúčeniny, ktoré môžu poškodiť vaše vlasy.
  • Dodržiavajte vyváženú stravu bohatú na vitamíny a minerály na podporu zdravého rastu a sily vlasov.
  • Raz za čas použite čistiaci šampón špeciálne vyvinutý na odstránenie nánosov z vlasov.
  • Používajte produkty profesionálnej vlasovej kozmetiky určenej na hĺbkové čistenie vlasov od kovov ako rad Metal Detox.

Ako vplýva Metal Detox na čistotu vlasov?

Po 7 rokoch výskumu v spolupráci s Ioanninskou univerzitou značka L’Oréal Professionnel zistila, že počas farbenia, balayage a zosvetľovania reagujú kovy (obzvlášť meď) s oxidantom, čo spôsobuje lámanie a menej spoľahlivý farebný výsledok.

S touto vedomosťou sa vyvinula molekula Glicoamine. Táto molekula je dostatočne malá na to, aby cielene pôsobila na kovy vo vnútri vlákna. Ide o chelatačné činidlo, ktoré je dostatočne malé na to, aby preniklo do vnútra vlasového vlákna. Ihneď ako prenikne do vnútra, silne priľne ku kovu, dokonca aj vtedy, keď je vo vlákne rozpustený nerovnomerne. Inými slovami Glicoamine neutralizuje kov, nech už sa nachádza kdekoľvek. Vďaka tomu protokol Metal Detox znižuje riziko lámania vlasov o 87% a farebné výsledky sú spoľahlivé, bez ovplyvnenia stupňa zosvetlenia a vývinu pigmentu pri farbení.

1. Prípravná starostlivosť, ktorá neutralizuje kovové častice

Starostlivosť s vysokou koncentráciou 10 % Glicoamine, obohatená o Ionene, chráni vlasové vlákno pred akoukoľvek službou tým, že neutralizuje zaťažujúce medené častice. Zároveň umožňuje optimálne vstrebávanie farby a neovplyvňuje proces zosvetlenia. Zachováva celistvosť vlasového vlákna, výsledná farba je homogénna a optimalizovaná.

Aplikujte na suché vlasy od končekov po korienky, po jednotlivých sekciách. Na krátke vlasy aplikujte 8 až 10 dávok z pumpičky, na stredne dlhé a dlhé vlasy 15 až 20 dávok z pumpičky. Zamerajte sa na presýtenie dĺžok. Trysku držte vo vzdialenosti 20 cm od vlasov. Pre optimálne rozprestretie produktu masírujte vo vlasoch a prečešte. Nechajte zaschnúť na vzduchu.

Následne urobte službu farbenia, balayage či zosvetľovania ako obvykle.

2. Šampón, ktorý prečisťuje vlasy od kovových častíc

Šampón obsahuje Glicoamine a Ionene, šetrne prečisťuje vlasové vlákna tým, že z nich odstraňuje nahromadené kovové častice, napríklad meď. Vlasy vyzerajú zdravo a získajú späť svoj lesk.

Po dôkladnom opláchnutí farby či zosvetľovača aplikujte rovnomerne na vlhké vlasy. Napeňte, kým nevznikne bohatá pena. Opláchnite.

Metal Detox hĺbkové čistenie vlasov

3. Maska, ktorá chráni vlasy pred ukladaním nežiaducich častíc

Maska, obohatená o Glicoamine a Ionene, chráni vlasové vlákno pred ukladaním kovových častíc, čím znižuje jeho poréznosť. Vlasy sú intenzívne vyživené.

Aplikujte rovnomerne na šampónom umyté a uterákom vysušené vlasy. Čas pôsobenia: 2 až 5 minút. 15 minút pre hĺbkovú starostlivosť. Dôkladne opláchnite.

4. Starostlivosť, ktorá chráni vlasy pred ukladaním nežiaducich častíc

Starostlivosť s ľahkou textúrou je obohatená o 2 % Aminosilane a Ionene, po emulgovaní vytvára ľahkú penu, rýchlo sa vstrebáva do vlasového vlákna, ktorému prináša spevnenie. Obaľuje vlasové vlákno, ktoré je tak zároveň chránené proti ukladaniu kovových častíc a vlasy sú lesklejšie.

Aplikujte na umyté a uterákom vysušené vlasy. Masírujte 1 minútu, kým sa neobjaví ľahká pena. Opláchnite.

5. Ochranný krém, ktorý chráni vlasy pred ukladaním nežiaducich častíc

Tento ochranný bezoplachový krém s 1 % koncentrátom Glicoamine odstraňuje z vlasov kovy a chráni ich pred usádzaním nových častíc, čím zabraňuje lámaniu a zmene farby. Vytvorený s UV filtrami. Chráni vlasy pred poškodením a oxidáciou v dôsledku UV žiarenia a česania. Termoochrana až do 230 °C.

Používajte denne na uterákom vysušené vlasy. Začnite s 1 - 2 dávkami a rovnomerne rozotrite od stredných dĺžok po končeky. Neoplachujte. Následne vysušte fénom alebo nechajte uschnúť voľne na vzduchu.

6. Koncentrovaný olej

Tento koncentrovaný olej obohatený o Glicoamine chráni vlasy pred ukladaním kovových častíc, zabraňuje lámaniu a zmene farby. Poskytuje vlasom termoochranu až do 230°C. Vlasy sú okamžite spevnené a vyživené.

Používajte každý deň na suché alebo uterákom vysušené vlasy. V dlani zohrejte 1 alebo 2 dávky z pumpičky a rovnomerne rozotrite od stredných dĺžok ku končekom. Neoplachujte. Následne vysušte vlasy fénom alebo na vzduchu.