Ako na krásne a zdravé kučeravé vlasy u žien i mužov?

Vzhľadom na svoj tvar a štruktúru sú kučeravé a vlnité vlasy náchylné na rýchle vysušenie, lámaniekrepovatenie. Dosiahnuť zdravé, krásne a vyživené kučery sa môže zdať ako zložitý a dlhý proces. Nemusí to tak byť! Dôležité je vybrať správne produkty k Vášmu typu vlasov, ktoré zaručia zdravé, krásne a vyživené vlasové vlákna. V tomto blogu Vám poradíme ako sa starať o kučeravé vlasy, čomu sa vyhýbať a akú správnu kozmetiku použiť.

Ako na krásne a zdravé kučeravé vlasy u žien i mužov?

Starostlivosť o kučeravé vlasy

Ak si nie ste istí ako si upraviť kučeravé vlasy, poradíme Vám aké produkty na kučeravé vlasy odporúčajú profesionáli. Pripravili sme pre Vás správnu rutinu ako si urobiť kučeravé vlasy a ako sa o ne starať!

Krok 1 – Umytie vlasov

L'Oréal Professionnel Serie Expert Curl Expression šampón na kučeravé vlasy

  • S koncentrovaným glycerínom rastlinného pôvodu, Ureou H a výťažkom zo semienok ibišteka pre intenzívnu hydratáciu a definíciu vlnitých a kučeravých vlasov.
  • Zloženie s rýchlo peniacou ľahkou textúrou.
  • Jemne eliminuje nečistoty a zároveň poskytuje hydratáciu bez pocitov svrbenia a lámania vlasov.

Krok 2 – Starostlivosť o vlasy

Subrina Professional Care Hydro hydratačný kondicionér na kučeravé vlasy

  • Hydratačný kondicionér, ktorý zadržiava vlhkosť, pomáha rozmotávať vlasy, zvyšuje pružnosť a nezaťažuje ich.
  • Zaisťuje dennú dávku hydratácie a udržuje prirodzenú rovnováhu vlhkosti vlasov. Skrotí vzhľad krepovitosti a vlasy zanechá hladké, lesklé a žiarivé.
  • Ideálne pre kučeravé vlasy, ktoré potrebujú viac hydratácie, aby si udržali svoje nádhernú vlnitosť.

Krok 3 – Výživa vlasov

Matrix Total Results A Curl Can Dream maska na kučeravé vlasy

  • Intenzívna maska na kučery s výťažkom z manukového medu.
  • Hĺbkovo hydratačná maska, ktorá zachováva tvar kučier.
  • Zloženie obohatené o výťažok z manukového medu, ktorý má prirodzene zvlhčujúce účinky a dobre vie ako udržať kučeravé vlasy hydratované.

Krok 4 – Definícia kučier

Subrina Professional Style Prime Curling Cream krém na kučery

  • Krém, ktorý definuje kučeravé alebo vlnité vlasy a dodáva im pružnosť a lesk.
  • Poskytuje mierne držanie, ktoré vytvára perfektné kučery a zabraňuje krepateniu. Urea vyživuje vlasy a zabraňuje ich tuhnutiu.
  • Vhodný pre kučeravé, vlnité a porézne vlasy.

Dôležitosť starostlivosti o kučeravé vlasy pre mužov aj ženy

Kučeravé a vlnité vlasy sa líšia od rovných vlasov niekoľkými spôsobmi. Prírodné oleje z pokožky vlasov sa dostávajú do dĺžok a končekov oveľa ťažšie ako pri rovných vlasoch a preto vlasy potrebujú extra dávku hydratácie. Ich štruktúra je krehkejšia a náchylná k poškodeniu. Ak sa o kučeravé vlasy nestaráme, začnú sa lámať, vysychať a následne príde krepovatenie. Navyše tento typ vlasov sa ľahšie zamotáva, čím vzniká ďalší priestor na poškodenie.

Ak naším vlasom doprajeme trpezlivosť, správnu úpravu a vhodne zvolené produkty starostlivosti o vlasy, výsledkom budú kučery a vlny ako z rozprávky!

Ako si urobiť kučeravé vlasy

Tipy ako dosiahnuť dokonalé kučeravé vlasy

Čo robiť:

  • Používajte vhodnú profesionálnu vlasovú kozmetiku určenú pre kučeravé a vlnité vlasy.
  • Umývajte si vlasy vo vlažnej až studenej vode. Horúca voda môže zmyť z pokožky a z vlasov prírodné oleje, ktoré zaručujú hydratáciu vlasových vlákien.
  • Pri umývaní si rozdeľte vlasy do sekcií, aby ste zaručili, že všetky vlasy sa umyjú rovnomerne.
  • Nechajte vlasy prirodzene vyschnúť a používajte uterák z mikrovlákna.
  • Zaobstarajte si saténovú obliečku na vankúš, ktorá je jemnejšia k vlasovým vláknam ako bavlnená obliečka.
  • Pri česaní používajte hrebeň na kučeravé vlasy so širokými zubmi, vlasy rozdeľte do sekcií a každú sekciu pomaly a jemne vyčešte. Ak je česanie náročné, použite bezoplachový kondicionér, ktorý pomáha pri rozčesávaní. Rovnaký princíp aplikujte ak sa rozhodnete pre kefu na kučeravé vlasy.
  • Pravidelne si nechajte podstrihnúť vlasy, aby ste sa vyhli rozštiepeným končekom. Tie zapríčiňujú krepovatenie a narúšajú prirodzený tvar kučier a vĺn.

Čomu sa vyhýbať:

  • Obmedzte tepelný styling (žehlička, kulma, atď...) na nevyhnutné prípady a vždy použite produkty s tepelnou ochranou, aby ste predišli poškodeniu vlasov.
  • Ak sa dá, nepoužívajte fén na kučeravé vlasy. Ak si chcete vlasy fénovať, vždy používajte difúzer, ktorý zjemní a rozloží škodlivé teplo z fénu.
  • Nepreháňajte to s umývaním vlasov. Kučeravé vlasy potrebujú prírodné oleje, ktoré sa nadmerným šampónovaním a umývaním odstraňujú z vlasov.
  • Ak chcete podporiť kučery a vlny, vyhýbajte sa uhladzujúcim produktom vlasovej kozmetiky. Tieto produkty môžu mať vynikajúce výsledky ak chcete skrotiť výrazné krepovatenie, no po aplikácií na kučery môžu byť vlasy mdlé a fádne. Vyberajte radšej hydratačné produkty s ľahkým zložením.

Kučeravé vlasy u mužov

Kučeravé vlasy u mužov sú znovu populárne – vidno to v bežnom živote, na sociálnych sieťach, aj v seriáloch a filmoch. Mužom s kučeravými vlasmi všetci závidíme ich štýl, no ako ženy s kučeravými vlasmi, aj muži čelia podobným výzvam pri upravovaní a staraní o svoje kučery a vlny. Ak máte problémy s krepovatením vlasov, vlasy sú suché a náchylné na lámaniu, treba vymeniť produkty starostlivosti o vlasy. Ako mať kučeravé vlasy muži väčšinou neriešia a používajú sprchové gély, ktoré ich vlasom skôr škodia ako pomáhajú. Ak vyskúšate produkty z našej odporúčanej rutiny, okamžite uvidíte rozdiel.

Pri krátkych vlasoch treba dbať na to, aby ste sa čo najviac vyhli aplikácií kondicionéru a masky na vlasovú pokožku. Preto ak máte krátke kučeravé vlasy a nie ste si istý, že budete vedieť správne tieto produkty aplikovať, začnite zo začiatku používať iba šampón a na záver Curling Cream krém na kučery. Ak táto kombinácia nebude stačiť, môžete pridať kondicionér a masku, iba si dajte pozor na správne použitie, inak môže byť Vaša pokožka mastná.

Ako mať kučeravé vlasy muži