Ako na účinné a spoľahlivé odstránenie farby z vlasov?

Všetkým sa nám to už stalo - Prelistujete si vzorkovník plný úžasných farieb na vlasy, vyberiete si dokonalý odtieň a zamierite do salónu (alebo možno do drogérie) s veľkým očakávaním. Niekedy však konečným výsledkom nie je taká žiarivá červená alebo bohatá čokoládovo hnedá, o akej ste snívali. Možno bola farba trochu príliš mosadzná, o odtieň tmavšia, ako bolo zamýšľané, alebo jednoducho iná ako ste si predstavovali.

Alebo možno vaša kedysi žiarivá farba vybledla do nežiaduceho odtieňa, takže túžite po čistom štíte.
Bez ohľadu na dôvod vzniká otázka: ako odstránim túto farbu z vlasov? Nebojte sa, v tomto blogu sa ponoríme do zložitého sveta odstraňovania farby vlasov. Budeme vaším sprievodcom pri skúmaní rôznych dostupných metód.

Ale predtým, než sa ponoríme do podrobných techník odstraňovania farieb, nezabudnite, že zdravé vlasy sú vždy prioritou. Poskytneme tipy na minimalizáciu poškodenia a maximalizáciu zdravia vlasov počas celého procesu. Takže, či už ste skúsený nadšenec farby na vlasy s nešťastnou náhodou, alebo nováčik vo farbení, ktorý sa vydáva na prvé dobrodružstvo, pridajte sa k nám, keď preskúmame najlepšie spôsoby, ako sa rozlúčiť s nechcenou farbou a prijať ďalšiu slávnu kapitolu svojich vlasov.

Ako na účinné a spoľahlivé odstránenie farby z vlasov?

Aké sú možnosti odstránenia farby z vlasov?

Ešte predtým než pochopíme ako sa odstraňuje farba z vlasov, musíme pochopiť rozdiel medzi prírodnou a syntetickou farbou. Prírodná farba vlasov je tvorená melanínom, čo je pigment, od prítomnosti ktorého závisí sfarbenie pokožky a vlasov. Syntetická farba je farba, ktorá bola umelá pridaná do vlasov farbiacim produktom na vlasy ako je napríklad farba na vlasy, farebná maska na vlasy a podobne. Na tento rozdiel musíme myslieť, keď sa budeme rozhodovať medzi odstraňovačom farby z vlasov a melírom.

Aký je rozdiel medzi odstraňovačmi farieb z vlasov a melírom?

Hlavný rozdiel spočíva v tom, že odstraňovače farieb na vlasy ako je Eliminator od značky Subrina Professional, odstraňujú iba syntetickú (umelú) farbu z vlasov. Odstraňovač alebo sťahovač farby nemení prírodnú farbu vlasov a preto je to vhodným produktom, ak Vám nesadla farba z drogérie a chcete sa vrátiť na pôvodný stav.

Na druhej strane odfarbovač vlasov (správne povedané melír) otvára vlasovú kutikulu a odstraňuje z nej všetky pigmenty, vrátane umelých a prírodných. Tým dosiahnete nielen odfarbenie vlasov, ale aj zosvetlíte prírodný základ. Melír je oproti Eliminatoru agresívnejší prostriedok, ktorý môže nesprávnou aplikáciou poškodiť vlasy. Preto odporúčame nechať zosvetlovanie na profesionálnych kaderníkov, ktorí presne vedia ako odfarbiť vlasy a ako odfarbovač na vlasy používať a zaručia Vašu spokojnosť a zdravie vlasov.

Odfarbovač vlasov

Ako použiť Eliminator – odstraňovač farby z vlasov?

Použitie Eliminatoru je najšetrnejším spôsobom ako odstrániť farbu z vlasov. Eliminator ničí molekuly umelých pigmentov oxidačných farieb na vlasy a dostáva ich z vlasu preč, čím 100% eliminuje umelé pigmenty. Vďaka krémovej konzistencii má ľahké použitie. Po použití sú vlasy zdravé a vyživené.

Pripravte Eliminator systém zmiešaním rovnakých častí gélu a krému v plastovej miske alebo plastovej fľaške. Množstvo prispôsobte dĺžke a hustote vlasov. Aplikácia by mala byť čo najrýchlejšia. Nechajte pôsobiť 20-30 minút. Po pôsobení umývajte vlasy vodou 10 minút na vymytie umelých pigmetov a následne dvakrát umyte vlasy s Care Salon Cleanser šampónom.

Ak ste spokojný s výslednou elimináciou umelých pigmentov, aplikujte 3% vyvíjač (10 VOL), aby ste zabránili možnému stmaveniu vlasov. Ak nie ste spokojný s výslednou elimináciou umelých pigmentov, opakujte proces.

Na ukončenie procesu použite Care Hydro kondicionér a usušte vlasy. Ak chcete farbiť vlasy, uistite sa, že použijete odtieň svetlejší o 2 výšky odtieňu.

Čo ak chcem odstrániť umelú farbu z vlasov a zároveň trochu zosvetliť vlasy?

Keď Vaše vlasy potrebujú zmenu, či už o odtieň svetlejšiu farbu alebo zmenu farby na nové ročné obdobie - Efassor od značky L’Oréal Professionnel je fantastický nástroj pre kaderníčky a kaderníkov. Dovoľuje odstrániť nežiadúce odtiene a má schopnosť zosvetliť o 1 odtieň. Zmena farby je vysoko technická záležitosť a treba, aby ju robila skúsená profesionálka pomocou profesionálnych produktov pre zaručenie požadovaného výsledku.

Použitie:

1. Fáza - Technika gumovania (odstránenie nežiaduceho odlesku):

  • Príprava: 1 sáčok Efassoru + 60ml horúcej vody (približne 40°C)
  • Čas pôsobenia: 5 - 20 minút, masírovať počas celého času pôsobenia

2. Fáza - Technika čistenia (hĺbkové vymytie farby):

  • Príprava: 1 sáčok Efassoru + 75ml oxidačného krému (6% alebo 9%)
  • Čas pôsobenia: 5 - 50 minút, podľa požadovaného základu zosvetlenia, kontrolovať počas celého času pôsobenia

Odfarbenie vlasov

Aká starostlivosť o vlasy je vhodná po použití odstraňovača farieb?

Farbené vlasy a vlasy, ktoré sú po procese odstránenia farby z vlasov potrebujú dodatočnú dávku hydratácie a výživy. Používajte šampóny na farbené vlasy spolu s kondicionérom. Pravidelne aplikujte masku na vlasy a prípadne doplňte Vašu rutinu starostlivosti o vlasy o bezoplachový kondicionér v spreji. Pre ďalšie tipy ako sa starať o farbené vlasy si môžete prečítať náš blog, v ktorom zistíte všetko, čo potrebujete k dosiahnutiu dokonalých farbených vlasov.

Na čo si dať pozor pri opätovnom farbení vlasov?

Prirodzená farba vlasov zohráva úlohu v tom, akú farbu môžete dosiahnuť a koľko údržby bude zahŕňať. Svetlejšie vlasy môžu ľahšie prijať výraznejšie farby, zatiaľ čo tmavšie vlasy môžu potrebovať najskôr zosvetlenie. Preto je dobré sa vždy poradiť s vašou profesionálnou kaderníčkou, ktorá vám môže poradiť realistické možnosti založené na vašom stave a type vlasov.

Buďte k sebe úprimní, pokiaľ ide o to, koľko údržby ste ochotní zaviazať. Dramatické zmeny farieb alebo módne farby si často vyžadujú častejšie úpravy, aby sa zachovala živosť a zabránilo sa viditeľným odrastom. Výber farieb, ktoré sú bližšie k vášmu prirodzenému odtieňu, alebo použitie techník nenáročných na údržbu ako je balayage bude pre vás pohodlnejšie.

Ak sú vaše vlasy už poškodené, profesionálni kaderníci môžu odporučiť ošetrenie na ich posilnenie pred farbením alebo navrhnúť jemnejšie možnosti farbenia, aby sa minimalizovalo ďalšie poškodenie.
Po zvážení týchto faktorov a ich prediskutovaní s profesionálnym stylistom si môžete vybrať farbu vlasov, ktorá vám lichotí a vyhovuje vášmu životnému štýlu.